Ieder kind telt
            Welkom bij groep 6/7 !
 
Kerstviering
Op donderdag 22 december hebben we het kerstfeest gevierd. We hebben eerst in de klas geluisterd naar het kerstverhaal en liedjes gezongen. Daarna hebben we lekker met elkaar gegeten. Alle vaders en moeders hadden wat lekker gemaakt en dit stond in een mooi buffet in de speelzaal.
Na het eten hebben we samen met alle vaders en moeders, o.l.v. de band Bright, kerstliedjes gezongen op het schoolplein.

Voorleeswedstrijd en podiumfeest
Donderdag 13 oktober is de Kinderboekenweek afgesloten met de voorleeswedstrijd en het podiumfeest.
Alle 4 de groepswinnaars deden het fantastisch, van onze groep deden Mick en Ilse mee. De uiteindelijke winnaar werd Anouck uit groep 8. Zij zal ons vertegenwoordigen in de regionale voorleeswedstrijd.
Alle groepen verzorgden een spetterend optreden voor het publiek. WIj hebben met de klas het lied opa en oma gezongen en dat was een groot succes! De optredens werden aangekondigd door oma Alysia en opa Teijn.

           
       

             
Bezoek aan kaasboerderij  van Veen
Op vrijdag 7 oktober hebben wij een bezoek gebracht aan kaasboerderij van Veen in Zoeterwoude. Dit bezoek was naar aanleiding van een lessenserie over zuivel. We werden om 9.00 uur door de bus opgehaald en we waren rond half 10 op de boerderij.
Boer Sjaak nam ons als eerste mee naar de kalfjes en daarna mochten we een kijkje nemen in de koeien stal. Hij heeft heel veel verteld en we mochten hem ook vragen stellen. De koeien stonden in de wei maar er waren 2 zwangere koeien in de stal en bij 1 koe konden we het kalfje zien schoppen.
Daarna mochten we met boerin Karin de kaasmakerij bekeken. Ze vertelde ons  over het maken van kaas, welke stappen moet je nemen voor je daadwerkelijk kaas hebt, en ze heeft ook wat dingen laten zien. Naast de kaasmakerij was de opslagplaats voor de kazen, op deze plek rijpen ze totdat ze kunnen worden verkocht. We mochten ook nog een lekker stukje kaas proeven.
Als laatste hebben we een film bekeken die speciaal voor de boerderij gemaakt was en hierna stapten we weer in de bus om terug naar school te gaan. Het was een gezellige en leerzame ochtend.