Ieder kind telt
Welkom bij groep 8
Afsluiting technieklessen

De afgelopen maanden hebben de kinderen van groep 8 techniekles gehad van Shatha en Ravid. Ze hebben van alles geleerd over elektriciteit. Ze hebben onder andere geleerd hoe elektriciteit werkt, hoe je het opwekt en dat je zelfs een lampje kunt laten branden met alleen citroenen , een lampje en stroomdraden. Vandaag werd de lessenserie afgesloten met een het maken van suikerspinnen met een zelfgemaakt suikerspinnenapparaat. Shatha en Ravid, bedankt voor de leerzame en leuke lessen!
Verkeersexamen
Op 13 april had groep 8 het praktisch verkeersexamen. Alle kinderen reden op de fiets een rondje door Noordwijk. Onderweg zaten ouders en leerlingen van de Northgo te controleren of de kinderen zich wel aan de verkeersregels hielden. Aan het eind van het examen stond de meester te wachten met een lekkere koek. Binnenkort horen wij of iedereen geslaagd is. 

 

Klasselunch
Groep 8 deed op 7 april mee aan de Klasselunch. Eerst werd er met de klas gegeten en daarna hebben wij een les gehad over gezonde voeding. De les werd afgesloten met het maken van een advertentie voor gezonde voeding. Hiermee hopen we zo veel mogelijk mensen over te halen gezond te eten.


 

tennistoernooi

Op 30 maart hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegedaan aan het tennistoernooi voor basisscholen. Het weer werkte mee en het was een heerlijke en sportieve middag. Aanstaande woensdag is het voetbaltoernooi voor de jongens.

klik hier voor meer foto's 


Muziekworkshop

Begin mei hebben wij een muziekworkshop gehad. Eerst werd er iets verteld over de muziekvereniging en daarna mochten wij de instrumenten uitproberen in het speellokaal. Kinderen die het leuk vinden kunnen een keer op vrijdagavond gaan kijken in de kelderzaal van De Muze.


Pietengym

Vandaag 30 november moesten we om half acht bij de gymzaal zijn. Daar moesten we een pietenpak aantrekken en een pruik pakken. Toen we eenmaal aangekleed waren, werden we geschminkt. De moeder van Cees heeft geholpen met schminken.
Om een uur of half negen kwam de eerste groep al nl. groep 7. Pas bij de 2e groep deden we een toneelstukje over de ring van Sinterklaas. Toen deden we twee dansjes op liedjes van Sinterklaas.  Pas daarna mochten ze gaan pietengymmen
Er was een stoomboot, het paard van Sinterklaas,een groot dak, een wiebelstoomboot, hobbeldebobbel en een dak-klim- en renbaan. Als ze klaar waren, gingen de pieten naar buiten en wachtten op de volgende groep om het toneelstukje weer op te voeren.
Van Lynn, Cees, Roy, Charlotte en Teuta.
huiswerk

Hieronder vind je het huiswerk voor de komende weken:
Datum: Huiswerk:
Donderdag 12 mei Geen huiswerk
Vrijdag  13 mei Dictee week 30
   
Dinsdag 17 mei Spelling blad
Woensdag  18 mei Rekenclub blz. 18 ( ALLEEN KINDEREN DIE IN DE REKENCLUB ZITTEN)
Donderdag  19 mei Begrijpend lezen les 23
Vrijdag  20 mei Mixtoets week 31 ( alles van week 29 t/m 31)
Dinsdag 24 mei Spelling blad
Woensdag  25 mei Rekenclub blz. 19 ( ALLEEN KINDEREN DIE IN DE REKENCLUB ZITTEN)
Donderdag 26 mei Begrijpend lezen les 24
Vrijdag  27 mei Geen dictee
   
Dinsdag 31 mei Spelling 1 blad
Woensdag  1 juni Rekenclub blz. 20 ( ALLEEN KINDEREN DIE IN DE REKENCLUB ZITTEN)
Donderdag  2 juni Tekst Goed gelezen
Vrijdag  3 juni Dictee week 33
Dinsdag 7 juni Spelling 1 blad
Woensdag  8 juni Rekenclub blz. 21 ( ALLEEN KINDEREN DIE IN DE REKENCLUB ZITTEN)
Donderdag  9 juni Tekst Goed gelezen
Vrijdag  10 juni Dictee week 34
Dinsdag 14 juni Spelling 1 blad
Woensdag  15 juni kamp
Donderdag  16 juni kamp
Vrijdag  17 juni kamp
   
 
 
Voorleeswedstrijd

De kinderboekenweek is begonnen! Woensdag werden er proefjes gedaan o.l.v. Meneer Hermans van het Leeuwenhorstcollege. Op vrijdag stond de voorleeswedstrijd op het programma. Alle kinderen mochten meedoen. De deelnemers werden door hun klasgenoten beoordeeld. Aan het eind mocht iedereen zijn twee favoriete lezers kiezen. Uiteindelijk werd Lynn tot onze kampioen gekozen. Aanstaande woensdag staat zij in de schoolfinale. De winnaar gaat van onze school gaat door naar de volgende ronde waarin de kampioen van de Bollenstreek wordt gekozen.klassendag

Op vrijdag 11 september 2015 gingen we op klassendag naar de sintJeroenskerk. Groep 7/8 mochten er naar toe we moesten op de fiets naar school komen omdat we met de fiets maar de sintJeroenskerk gingen. In de kerk ging en we eerst naar een voorstelling kijken over de molen die je ziet als je naar Voorhout gaat langs het water. Daarna gingen we kijken naar kunst van nu en daarna gingen de meisjes naar oude kunst kijken en mochten de jongens naar het orgel van de kerk en daar naar gingen we weer terug naar school.
 
Geschreven door Daan uit groep 8 

Schoolreisje  2015

We gingen met de bus naar de dierentuin:  Diergarden Blijdorp.
We gingen met de busmaatschappij Beuk.
We zijn met allen kinderen daar naartoe geweest.
Het was daar heel erg gezellig.
We zijn gaan eten om 12:30 bij de klimtoren.
We zijn bij allen dieren geweest en dat was heel grappig.
we hebben ook souvenirs gekocht .
Groep 8 mocht zelf lopen door het park en de rest in groepjes.
Op het eind kreeg iedereen een ijsje en die was erg lekker.
Toen gingen we weer naar school.
Geschreven door : Denise en Lesley


De groencommissie
De groencommissie is een commissie die in de school en op het schoolplein dingen doet met de natuur. Ze doen bijvoorbeeld de planten water geven of het onkruid weghalen op het schoolplein. De groen commissie bestaat uit de kinderen : Lynn, Roxy, Lesley, Celina, Charlotte, Denise en Yanick. Soms moeten andere kinderen ook helpen, want nu moeten ze bijvoorbeeld de planten op het kleuterplein weghalen. Omdat ze daar nu met de meester plantjes gaan planten. 
 
Groetjes Roy

Wij zijn groep 8. We hebben 19 kinderen in de klas en een meester en een juf. Dit jaar gaan wij hard aan de slag maar ook een heleboel leuke dingen doen. Kom gerust eens kijken op onze site dan weet u wat we allemaal meemaken.

groetjes van groep 8!